Мастила

Продукт Производител Употреба
Butoxytriglycol Dow Chemical Разтворител за солвентбазирани бои. Носител на багрилата при текстилното багрене. Свързващ агент и разтворител в битови и индустриални почистващи препарати, почистители на ръжда, твърди повърхности и дезинфектанти. Разтворител и суровина при производството на естери, използвани като разтворители, ПАВ и пластификатори. Свързващ агент за смолите и багрилата във воднобазираните печатарски мастила. Съставка във висококипящите хидравлични и спирачни течности.
Технически данни Листи за безопасност
Butyl CARBITOL Acetate Dow Chemical Коалесцент за водно дисперсните строителни и индустриални латексни бои. Бавно изпаряващ се разтворител използван в специални печатарски мастила.
Технически данни Листи за безопасност
Butyl CARBITOL Solvent Dow Chemical Коалесцент за водно дисперсните латексни бои. Свързващ агент и разтворител в битови и индустриални почистващи препарати, почистители за ръжда, твърди повърхности и дезинфектанти. Основен разтворител за солвентбазираните мастила за печатни платки. Свързващ разтворител за смолите във воднобазираните печатарски мастила. Разтворител за мастила за химикалки, при багрене на текстил и печатарството. Коалесцент в латексовите лепила. Деактиватор и стабилизатор за селскостопански пестициди.
Технически данни Листи за безопасност
Butyl CELLOSOLVE Acetate Dow Chemical Коалесцент за водно дисперсните латексни бои. Бавно изпаряващ се разтворител използван в специални печатарски мастила.
Технически данни Листи за безопасност
Butyl CELLOSOLVE Solvent Dow Chemical Разтворител за солвентбазирани бои. Коалесцент за индустриални воднобазирани бои. Свързващ агент за строителни воднобазирани покрития. Свързващ агент и разтворител в битови и индустриални почистващи препарати, почистители на ръжда, твърди повърхности и дезинфектанти. Основен разтворител в солвентбазираните печатарски мастила. Свързващ агент за смолите и багрилата във воднобазираните печатарски мастила. Разтворител за селскостопански пестициди.
Технически данни Листи за безопасност
CANGUARD™ CM1P5 Dow Chemical CANGUARD™ CM1P5 Preservative е широкоспектърен биоцид, не съдържащ формалдехид, разрпаботен за цялостна защита на промишлени водорозтворими продукти срещу бактерии, дрожди и плесени. CANGUARD™ CM1P5 Preservative е ефективен при запазване на полимерен латекс и емулсионни системи, водоразтворими бои, покрития, минерални мазилки и специални пигменти.
Технически данни Листи за безопасност
CARBITOL Solvent DOW Chemical Разтворител непредизвикващ озърняване при лакове за дърво. Разтворител при багренето на текстил. Свързващ агент и разтворител за печатарски мастила, битови и индустриални почистващи препарати.
Технически данни Листи за безопасност
DALPAD A DOW Chemical Коалесцент за водно дисперсните строителни и индустриални латексни бои Разтворител и пластификатор за нитроцелулоза, целулозен ацетат, етил целулоза и много винилни, фенолни, алкидни и полиестерни смоли във воднобазираните бои. Разтворител за печатарски мастила. Носител на текстилните багрила. Емулгатор намаляващ междуфазовото напрежение във емулсиите тип масло във вода. Съставка в смесите използвани за защита на металните повърхности от корозия. Суровина за производството на бактерициди. Коалесцент за латексовите лепила. Почистители на бои.
Технически данни Листи за безопасност
DOWANOL DPM DOW Chemical Свързващ агент (често в смеси) за воднобазирани разреждащи се бои. Разтворител при солвентбазираните бои. Свързващ агент и разтворител за битови и индустриални почистващи препарати, препарати за обезмасляване и премахване на остатъци от боя. Допълнителен разтворител при солвентбазирани мастила за гравиране и флексопечат. Основен разтворител при мастилата за производство на печатни платки. Свързващ агент в смеси с други разтворители за воднобазирани мастила за гравиране, флексопечат и печатни платки. Свързващ агент и разтворител при кюпното багрене на текстил. Разтворител, свързващ агент и емолиент във козметични формулации. Стабилизатор за селскостопански хербициди. Коалесцент във препарати за поддържане на подове.
Технически данни Листи за безопасност
DOWANOL EPh DOW Chemical Коалесцент за водно дисперсните строителни и индустриални латексни бои Разтворител и пластификатор за нитроцелулоза, целулозен ацетат, етил целулоза и много винилни, фенолни, алкидни и полиестерни смоли във воднобазираните бои. Разтворител за печатарски мастила. Носител на текстилните багрила. Емулгатор намаляващ междуфазовото напрежение във емулсиите тип масло във вода. Съставка в смесите използвани за защита на металните повърхности от корозия. Съставка и суровина за производството на бактерициди. Коалесцент за латексовите лепила. Почистители на бои. Съставка в козметични формулации. Фиксатив за парфюмни композиции.
Технически данни Листи за безопасност
DOWANOL PPh DOW Chemical Средство за подобрение на филмообразуването.
Технически данни Листи за безопасност
DOWANOL TPM Dow Chemical Разтворител за мастила за печати и химикалки. Свързващ агент и разтворител в препарати за отстраняване на ръжда, боя и лак, почистващи препарати за твърди повърхности и масла за импрегниране.
Технически данни Листи за безопасност
Dowicil 75 Dow Chemical Универсален консервант за воднобазирани продукти и формулации. Основните му приложения са в адхезиви, бои и латекси, детергенти, почистващи препарати, мастила, текстилната и хартиената индустрии..
Технически данни Листи за безопасност
Ethoxytriglycol Dow Chemical Разтворител за солвентбазирани бои. Носител на багрилата при текстилното багрене. Свързващ агент и разтворител в битови и индустриални почистващи препарати, почистители на ръжда, твърди повърхности и дезинфектанти. Разтворител и суровина при производството на естери, използвани като разтворители, ПАВ и пластификатори. Свързващ агент за смолите и багрилата във воднобазираните печатарски мастила. Съставка във висококипящите хидравлични и спирачни течности.
Технически данни Листи за безопасност
Hexyl CARBITOL Solvent Dow Chemical Коалесцент за водно дисперсните латексни бои. Почистител при отстраняването на мазни замърсявания. Разтворител за декоративни мастила и бои за метал.
Технически данни Листи за безопасност
Hexyl CELLOSOLVE Solvent Dow Chemical Разтворител за специални печатарски мастила. Коалесцент за латексови бои. Свързващ агент и разтворител в битови и индустриални почистители на ръжда, твърди повърхности и дезинфектанти. Основен разтворител в солвентбазираните мастила за печатни платки.
Технически данни Листи за безопасност
Methoxytriglycol Dow Chemical Разтворител за солвентбазирани бои. Носител на багрилата при текстилното багрене. Свързващ агент и разтворител в битови и индустриални почистващи препарати, почистители на ръжда, твърди повърхности и дезинфектанти. Разтворител и суровина при производството на естери, използвани като разтворители, ПАВ и пластификатори. Свързващ агент за смолите и багрилата във воднобазираните печатарски мастила. Съставка във висококипящите хидравлични и спирачни течности.
Технически данни Листи за безопасност
Methyl CARBITOL Solvent Dow Chemical Разтворител за солвентбазирани мастила за производство на печатни платки. Разтворител за мастила за печати и химикалки. Разтворител за пасти използвани при щамповане на целулозно ацетатни и полиестерни тъкани. Солвент и свързващ агент при кюпното багрене. Разтворител и свързващ агент в почистители за ръжда, алуминий, бои и лакове. Дезактиватор и стабилизатор за селскостопански пестициди.
Технически данни Листи за безопасност
Propyl CELLOSOLVE Solvent Dow Chemical Разтворител за печатни мастила. Коалесцент за специализирани покрития.
Технически данни Листи за безопасност
Syloid ED 5 GRACE DAVISON Универсално матиращо средство за водни и неводни системи
Технически данни Листи за безопасност